Çerez Aydınlatma Metni

VERİ SORUMLUSU : IAS BİLGİ İŞLEM DANIŞMANLIK SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

IAS Bilgi İşlem Danışmanlık Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi (“Şirket”) olarak, çevrimiçi mecralarımızı ziyaretleriniz sırasında aşağıda detayları belirtilen amaçlarla çerezler gibi birtakım teknolojiler (“Çerezler”) kullanmaktayız. Önemle belirtmek isteriz ki, bu teknolojiler başta 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) olmak üzere tabi olduğumuz mevzuata uygun şekilde gerçekleştirilmektedir.

İşbu Aydınlatma Metni’ nin amacı, Şirket’imize ait https://www.iasbusinessacademy.com/ internet sitesinin (“İnternet Sitesi”) işletilmesi sırasında Site ziyaretçileri (“Ziyaretçi”) tarafından çerezlerin kullanımı ile elde edilen kişisel verilerin işlenme amaçlarına ve bu çerezlerin yönetimine ilişkin olarak sizleri bilgilendirmektir.
Şirket’ imiz İnternet Sitemiz’ de kullandığımız çerezleri kullanmaktan vazgeçebilir, bunların türlerini veya fonksiyonlarını değiştirebilir veya yeni çerezler ekleyebilir. Bu sebeplerle işbu Aydınlatma Metni’ nin hükümlerini dilediğimiz zaman değiştirme hakkımızı saklı tutarız.

Kişisel Veri Toplamanın Yöntemi ve Hukuki Sebebi

Kişisel verileriniz, internet sitemizi ziyaretiniz kapsamında elektronik ortamda çerezler yoluyla Şirket’imizin meşru menfaatine yönelik hukuki sebebe dayalı olarak toplanmaktadır. Toplanan kişisel verileriniz Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında işbu Aydınlatma Metni’ nde belirtilen amaçlarla da işlenebilmektedir.

Kişisel Verilerin Kimlere ve Hangi Amaçla Aktarılabileceği

Şirket’imiz Aydınlatma Metni kapsamındaki kişisel verilerinizi yukarıda belirtilen amaçların gerçekleştirilebilmesi ile sınırlı olarak ve mevzuata uygun şekilde tedarikçilerimize, kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere paylaşabilir.

Çerezler ve Kullanım Amaçları

https://www.iasbusinessacademy.com/ web sitesi, çerezleri;

  • Reklam faaliyetlerinin yürütülebilmesi,
  • İnternet sitesinin çalışması için temel fonksiyonların işlevliliğinin sağlanması ve kullanımının kolaylaştırılması,
  • İnternet sitesinin işlevliliğinin analiz edilmesi ve bu doğrultuda performansını arttırması,
  • İnternet Sitesini iyileştirmek ve İnternet Sitesi üzerinden yeni özellikler sunmak ve sunulan özellikleri sizlerin tercihlerine göre kişiselleştirmek;
  • İnternet Sitesi’nin, sizin ve Şirket’imizin hukuki ve ticari güvenliğinin teminini sağlamak.

Amaçlarıyla işlemektedir.
Kanun’un 5. ve 8. maddeleri uyarınca ve/veya ilgili mevzuattaki istisnaların varlığı halinde kişisel verileriniz mevzuat uyarınca gerekli olan hallerde rızanız doğrultusunda, aksi hallerde rızanız alınmaksızın yukarıdaki amaçlar doğrultusunda işlenebilecektir. Şirket olarak, Aydınlatma Metni kapsamındaki kişisel verilerinizi yukarıda belirtilen amaçların gerçekleştirilebilmesi ile sınırlı olarak ve mevzuata uygun şekilde Şirketimizin hizmetlerinden faydalandığı üçüncü kişilerle, bağlı ortaklıklarımızla, iş ortaklarımızla ve grup şirketlerimiz ile paylaşabiliriz.

Çerez Türleri

Gerekli çerezler:

Gerekli çerezler, sayfada gezinme ve web-sitesinin güvenli alanlarına erişim gibi temel işlevleri sağlar ve web-sitesini daha kullanışlı hale getirir. Web-sitesi bu çerezler olmadan doğru şekilde çalıştıramazsınız.

Tercihsel çerezler:

Tercihsel çerezler, kullanmayı tercih ettiğiniz dil, bulunduğunuz bölge gibi bilgilerle web-sitesinin işleyişini ve görüntüsünü değiştiren bilgileri hatırlamasını sağlar.

İstatistik çerezleri:

İstatistik çerezleri, web-sitesi sahiplerinin ziyaretçiler hakkında bilgi toplayarak raporlama yapmasına, etkileşimleri gözlemlemelerine yardımcı olur.

Pazarlama çerezleri:

Pazarlama çerezleri, web-sitelerindeki ziyaretçileri izlemek amacıyla kullanılır. Böylece, bireysel kullanıcıya yönelik reklamlar gösterilir. Yayıncı ve üçüncü taraf reklamcılara değer sağlanır.

Sınıflandırılmamış çerezler:

Sınıflandırılmamış çerezler, bireysel çerez sağlayıcılarıyla birlikte sınıflandırma sürecinde olunan çerezlerdir.

İnternet Sitemizde Kullandığımız Çerezler

İnternet Sitemizde kullandığımız farklı türdeki çerezleri aşağıda bulabilirsiniz.

Cookie Servis Sağlayıcısı Cookie İsmi Cookie Amacı Cookie Süresi Cookie Türü (reklam/analiz/performans çerezi vs)
iasbusinessacademy.com .AspNetCore.Antiforgery.qUa39SMCmbA Siteler arası istek sahteciliğine (XSRF veya CSRF olarak da bilinir) karşı koruma sağlamak için .AspNetCore.Session ile işbirliği yapar. Göz atma oturumu sona erdiğinde Oturum Çerezi(Gerekli)
iasbusinessacademy.com .AspNetCore.Identity.Application Kullanıcı arayüzünü kişiselleştiren çerezler: bağlantıdan sonra kullanıcıyı tanımlamayı mümkün kılar. Göz atma oturumu sona erdiğinde Oturum Çerezi
iasbusinessacademy.com .AspNetCore.Mvc.CookieTempDataProvider Şifreli oturum çerezi. Göndermeden önce kişisel bilgiler dahil girdiğiniz değerleri geçici olarak saklar. Göz atma oturumu sona erdiğinde Oturum Çerezi
osano cookieconsent_status Çerez politikası bildiriminin gösterildiğini kaydeder. 1 Yıl Oturum Çerezleri
bootstrapcdn.com __cfduid Güvenilir web trafiğini tanımlamak için içerik ağı Cloudflare tarafından kullanılır. 30 gün Gerekli
doubleclick.net IDE Google DoubleClick tarafından, bir reklamın etkinliğini ölçmek ve kullanıcıya hedeflenmiş reklamlar sunmak amacıyla, reklamverenin reklamlarından birini görüntüledikten veya tıkladıktan sonra web sitesi kullanıcısının eylemlerini kaydetmek ve raporlamak için kullanılır. 1 yıl Pazarlama
doubleclick.net test_cookie Kullanıcının tarayıcısının çerezleri destekleyip desteklemediğini kontrol etmek için kullanılır. 1 gün Pazarlama
google.com CONSENT Ziyaretçinin çerez başlığındaki pazarlama kategorisini kabul edip etmediğini tespit etmek için kullanılır. Bu çerez, web sitesinin GDPR uyumluluğu için gereklidir. 6106 gün Gerekli
google.com rc::a Bu çerez, insanlar ve botlar arasında ayrım yapmak için kullanılır. Bu, web sitesinin kullanımıyla ilgili geçerli raporlar yapmak için web sitesi için faydalıdır. Kalıcı Gerekli
google.com rc::c Bu çerez, insanlar ve botlar arasında ayrım yapmak için kullanılır. Oturum Gerekli
google.com NID Geri dönen bir kullanıcının cihazını tanımlayan benzersiz bir kimlik kaydeder. Kimlik, hedeflenen reklamlar için kullanılır. 6 ay Pazarlama
iasbusinessacademy.com CookieConsent Mevcut etki alanı için kullanıcının çerez izin durumunu depolar 1 yıl Gerekli
iasbusinessacademy.com _ga Ziyaretçinin web sitesini nasıl kullandığına dair istatistiksel veriler oluşturmak için kullanılan benzersiz bir kimlik kaydeder. 2 yıl İstatistik
iasbusinessacademy.com _ga_# Google Analytics tarafından, bir kullanıcının web sitesini kaç kez ziyaret ettiğinin yanı sıra ilk ve en son ziyaret tarihlerine ilişkin veri toplamak için kullanılır. 2 yıl İstatistik
youtube.com CONSENT Ziyaretçinin çerez başlığındaki pazarlama kategorisini kabul edip etmediğini tespit etmek için kullanılır. Bu çerez, web sitesinin GDPR uyumluluğu için gereklidir. 6106 gün Gerekli
youtube.com VISITOR_INFO1_LIVE Entegre YouTube videoları bulunan sayfalarda kullanıcıların bant genişliğini tahmin etmeye çalışır. 179 gün Pazarlama
youtube.com YSC Kullanıcının YouTube'dan hangi videoları gördüğüne ilişkin istatistikleri tutmak için benzersiz bir kimlik kaydeder. Oturum Pazarlama
youtube.com yt.innertube::nextId Kullanıcının YouTube'dan hangi videoları gördüğüne ilişkin istatistikleri tutmak için benzersiz bir kimlik kaydeder. Kalıcı Pazarlama
youtube.com yt.innertube::requests Kullanıcının YouTube'dan hangi videoları gördüğüne ilişkin istatistikleri tutmak için benzersiz bir kimlik kaydeder. Kalıcı Pazarlama
youtube.com yt-remote-cast-installed Gömülü YouTube videosunu kullanarak kullanıcının video oynatıcı tercihlerini depolar Oturum Pazarlama
youtube.com yt-remote-connected-devices Gömülü YouTube videosunu kullanarak kullanıcının video oynatıcı tercihlerini depolar Kalıcı Pazarlama
youtube.com yt-remote-device-id Gömülü YouTube videosunu kullanarak kullanıcının video oynatıcı tercihlerini depolar Kalıcı Pazarlama
youtube.com yt-remote-fast-check-period Gömülü YouTube videosunu kullanarak kullanıcının video oynatıcı tercihlerini depolar Oturum Pazarlama
youtube.com yt-remote-session-app Gömülü YouTube videosunu kullanarak kullanıcının video oynatıcı tercihlerini depolar Oturum Pazarlama
youtube.com yt-remote-session-name Gömülü YouTube videosunu kullanarak kullanıcının video oynatıcı tercihlerini depolar Oturum Pazarlama


Çerez Kullanımının Kontrolü

Aşağıda detayları belirtilen yöntemler ile çerezlere yönelik tercihlerinizi yönetebilir ve kişiselleştirebilirsiniz. Bununla beraber belirtmek isteriz ki çerezlerin devre dışı bırakılması halinde internet sitemiz veya hizmetlerimizin bazı özelliklerinden yararlanmanız mümkün olmayabilir.

Google Chrome http://www.google.com/support/chrome/bin/answer.py?hl=en&answer=95647
Internet Explorer https://support.microsoft.com/en-us/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies
Mozilla Firefox http://support.mozilla.com/en-US/kb/Cookies/
Opera http://www.opera.com/browser/tutorials/security/privacy/
Safari https://support.apple.com/kb/ph19214?locale=tr_TR

Kişisel Veri Sahibinin Kanun’un 11. maddesinde Sayılan Hakları

Kişisel veri sahipleri olarak, haklarınıza ilişkin taleplerinizi, Şirketimize iletmeniz durumunda Şirketimiz niteliğine göre talebi en geç otuz gün içinde ücretsiz olarak sonuçlandıracaktır. Ancak, Kişisel Verileri Koruma Kurulunca bir ücret öngörülmesi halinde, Şirketimiz tarafından belirlenen tarifedeki ücret alınacaktır. Bu kapsamda kişisel veri sahipleri;

Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme, buna ilişkin bilgi talep etme, kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme, Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme, eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme, Kanun’un ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme, İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme, Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahiptir.

Kişisel veri sahibi olarak sahip olduğunuz ve yukarıda belirtilen haklarınızı kullanmak için yapacağınız ve kullanmayı talep ettiğiniz hakka ilişkin açıklamalarınızı içeren bu başvuruda; talep ettiğiniz hususun açık ve anlaşılır olması gerektiğini önemine binaen hatırlatırız. Tüm bu çerçevede Şirketimize Kanun’un 11. maddesi kapsamında yapacağınız başvurularda yazılı olarak başvurunuzu ileteceğiniz kanallar ve usuller aşağıda açıklanmaktadır.

Yukarıda belirtilen haklarınızı kullanmak için kimliğinizi tespit edici gerekli bilgiler ile Kanun’un 11. maddesinde belirtilen haklardan kullanmayı talep ettiğiniz hakkınıza yönelik açıklamalarınızı içeren talebinizi; www.iasbusinessacademy.com/ adresindeki formun (“KİŞİSEL VERİ SAHİBİ BAŞVURU FORMU”) girişinde yer alan bilgilendirme metnine uygun doldurarak, formun imzalı bir nüshasını Havaalanı Kavşağı EGS Business Park Blokları B1 Blok K:17 34149 Yeşilköy Bakırköy / İSTANBUL adresine kimliğinizi tespit edici belgeler ile bizzat elden iletebilir, noter kanalıyla veya Kanun’da belirtilen diğer yöntemler ile gönderebilir, ilgili formu güvenli elektronik imza ile imzalayarak iasbilgiislem@hs01.kep.tr veya datasecurity@caniaserp.com adresine iletebilirsiniz. Talebinizin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvurularınız ücretsiz olarak sonuçlandırılacaktır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre tarafınızdan ücret talep edilebilecektir.

Adres:
Telefon:
E-posta:

Webinarlar



IAS Business Academy (IBA), canias4.0.'ın ticari markasıdır.